Onze producenten

Vlees, groente, fruit, eieren, zuivel, mosterd, dranken en honing onze producenten zorgen voor een breed aanbod. Heb je een vraag over de producten die je kunt bestellen dan kun je die altijd aan de boer stellen. Ze weten alle ins en outs over hun producten. Alle boeren hebben hun bedrijf opengesteld en ons een rondleiding over hun bedrijf gegeven.

Limousin-Oost

Limousin-Oost houdt een bescheiden kudde zuivere Limousins. Een Frans rund vleesras wat bekend staat om de verrukkelijke smaak. De dieren worden op een natuurlijke wijze gehouden, in kudde verband. Er loopt een stier bij voor de natuurlijke dekking en alle melk van de dieren is voor de kalveren. De moeders worden niet gemolken.
Wij- Todien en Kees Hietberg- laten alleen dieren slachten die bij ons geboren en opgegroeid zijn. Dit om een veilig product te kunnen leveren en de kwaliteit en smaak te kunnen garanderen.Een gezond rund, vrij van alle voorkomende ziektes, op een natuurlijke wijze gehouden, geeft een eindproduct van superieure kwaliteit. Een puur product, zonder toegevoegde E-middelen, kleur en/of smaakstoffen en absoluut vrij van antibiotica.

Onze insteek;

  • Een dierwaardig leven voor onze dieren
  • Een topproduct voor een aanvaardbare prijs voor onze consumenten

Kom gerust eens een kijkje nemen op ons bedrijf aan de Waterstsraat 27.
Een rondleiding( op afspraak-Tel; 06 123 25 391) met toelichting/uitleg is vanzelfsprekend.
Of kijkt u eens op onze site; www.limousin-oost.nl

Met vriendelijke groet,
Kees Hietberg

Huub Besten

De laatste jaren heb ik veel groenten geteeld voor mezelf, waarbij ik bijna volledig in mijn eigen groente heb kunnen voorzien, het hele jaar door. Van het succesvol telen voor mezelf, heb ik nu de stap gemaakt naar telen voor anderen. De coöperatie is mijn enige doelgroep op het moment, dus mijn doel zal zijn om over een zo lang mogelijke periode, een zo breed mogelijke selectie aan te bieden. Ik maak geen gebruik van bestrijdingsmiddelen of meststoffen, om zo natuurlijk mogelijk groentes te kunnen kweken. Verder ben ik er van overtuigd dat versheid ontzettend belangrijk is, daarom wordt alles zo kort mogelijk voor afhaling geoogst worden, maximaal 24 uur. Op deze manier hoop ik voor jullie goede, verse groentes te kunnen leveren.

Met vriendelijke groet,

Huub Besten

Eddy Tuink

Aan de rand van Broekland vind je mijn Biologische pluimveebedrijf. Het bedrijf heeft zo’n 7000 kippen die naar hartenlust buiten kunnen lopen en dus voldoende frisse lucht en beweging krijgen. Ik ben goed voor mijn kippen. Ze krijgen voldoende eten en drinken en kunnen scharrelen in de wei of een lekker stofbad nemen in het zand. De kippen hebben zowel binnen in de drie stallen, als buiten voldoende ruimte.

De kippen krijgen gevitaliseerd water te drinken en daar gedijen ze prima op. Dieren die vitaal water drinken nemen voedingstoffen gemakkelijker op. Het zorgt voor een betere doorbloeding en spijsvertering, waarbij het immuunsysteem beter bestand is tegen virussen en bacteriën. En ook de smaak van de eieren is positief veranderd.

Kortom de eieren en het vlees van mijn kippen zijn een echt aanrader.

Eddy Tuïnk

Fruitbedrijf van Vilsteren

Op ons bedrijf telen wij vol passie verschillende soorten zomerfruit, appels en peren, die wij rechtstreeks vanuit onze boerderijwinkel verkopen. Naast onze eigen producten verkopen wij ook verschillende (streek)producten, onder andere boerenzuivel, boerenijs, eieren, kaas, groenten en fruit.

Evert en Irma

Jan Schenk

Uit de tuin van Jan Schenk worden via permacultuur de lekkerste groenten geteeld. Jan is naast permaculturist natuurlijk imker, hij levert diverse smaken honing van eigen bijen.

Ammervelde-fam. Holtkuile

Familie Holtkuile begon ongeveer 80 jaar geleden de boerderij aan de Elshofweg in Wijhe. Er werd begonnen met een paar koeien, varkens en wat kippen. In de loop van de jaren is het bedrijf gegroeid naar ongeveer 140 melkkoeien en 1600 vleesvarkens. René en Linet Holtkuile runnen op dit moment het bedrijf. Ze hebben vier kinderen. De oudste zoon Tijs heeft de varkens onder zijn hoede.

Alle varkens op het bedrijf worden grootgebracht onder het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Dit betekent onder andere dat ze meer ruimte hebben in de hokken, extra speelgoed aanwezig is en er wordt ruwvoer verstrekt om mee te spelen. Tijs: “Wij streven naar een tevreden en ontspannen varken in de stal.”

Naast heerlijk varkensvlees verkopen ze ook lamsvlees en konijn.

De Jonghe Leeuw

Op de rivierkleigrond van de Lierder en Molenbroekerpolder telen wij op duurzame en natuurinclusieve wijze aardappelen, uien, suikerbieten en tarwe. Op de zogeheten akkerranden groeien geen gewassen, maar bloemen. Dat is goed voor natuurlijke plaag bestrijding van de gewassen maar ook voor de biodiversiteit.

Zwolsche Zwammen

Mijn naam is Frank Aalbers. Ik ben werkzaam in het Praktijkonderwijs en heb daarnaast als lid van Youth Food Movement veel geleerd over de herkomst van ons voedsel en de producenten daarvan.

Na het lezen van ‘de Blauwe Economie’ -waarin Gunter Pauli oproept tot een circulaire economie- besloot ik in navolging van een aantal anderen in Nederland oesterzwammen te gaan kweken op koffiedik. Van het kweken in schuur en zolderkamer maakte ik de stap naar mijn school. Met leerlingen kweken we Zwolsche Zwammen die geleverd worden aan meerdere restaurants.

Zwolsche Zwammen is een stadskwekerij, waarin consumenten weer in contact komen met hun voedsel. Door het eten van Zwolsche Zwammen eet je lokaal en duurzaam en help je direct mee de hoeveelheid afval te veranderen.Zwolsche Zwammen wil een voorbeeld zijn voor een duurzamere, meer circulaire economie.

Melkveebedrijf Valk – van Dam (rauwe melk en kaas)

Wij zijn Erik en Rianne Valk en hebben in het mooie Broekland, precies tussen Wijhe en Raalte, een biologisch melkveebedrijf.
Onze koeien lopen vanaf het vroege voorjaar buiten om gras, klaver en andere kruiden te eten. Dit zorgt ook voor een natuurlijke bemesting van de bodem. Een deel van ons vee graast van het voorjaar tot en met het najaar in het natuurgebied van Staatsbosbeheer in de uiterwaarden van de rivier de IJssel bij Wijhe, o.a. bij de veerpont en richting Herxen. Daarnaast kun je ons jongvee vanaf het voorjaar vinden in de weides tussen Boerhaar en Wijhe (fietstunnel/fietspad naar Boerhaar).

Van de biologische melk van onze koeien laten we regelmatig rauwmelkse kaas (ook kruidenkazen en camembert) maken door de Erfkazer. Deze verkopen we aan huis in ons zelfbedieningswinkeltje. Bij ons kan je ook biologische rauwe melk kopen, wel van tevoren even bestellen zodat we het klaar kunnen zetten.

Zie voor meer achtergrond info over onze manier van boeren: 
www.sallandboerteneetbewust.nl/boer/biologisch-melkveebedrijf-valk-van-dam
www.farmonie.nl/maatschap-valk-hervindt-plezier-in-boeren
Biologisch Melkveebedrijf Valk – van Dam | Facebook