Mee doen?

Lijkt het je wat om de afstand van producent tot consument te verkleinen? Je ziet het zitten om zelf eens per zoveel weken langs de Wijhese boeren te rijden om alle bestellingen op te halen en deze vanuit eigen huis te verdelen voor alle deelnemers? Geef je interesse aan doormiddel van een mail te sturen naar info@eetlokaalinwijhe.nl

Vermeld in je mail ook je telefoonnummer. (Check je spam folder, onze mails willen daar nog weleens terecht komen) We plannen je dan in om een keer op zaterdagochtend mee te rijden met één van de deelnemers om alle bestelde producten af te halen. Zo leer je ons kennen en ook onze leveranciers en hun producten.

Onze werkwijze

Vòòr vrijdagavond 20:00 voeren we onze bestelling in via onze webwinkel. Op vrijdagavond gaan de bestellingen de deur uit zodat de producenten de bestelling kunnen verwerken. Je bent niet verplicht elke week of voor een bepaald bedrag te bestellen. Wil je een week overslaan of heb je weinig nodig, dan is dat geen probleem.

Zaterdagochtend rijden we om de beurt de route langs de producenten om de bestellingen op te halen. Hoe meer Wijhese consumenten mee doen, hoe minder vaak je hoeft te rijden. Op dit moment is elk gezin ongeveer eens per acht weken aan de beurt om de ronde te rijden en de bestellingen op te halen. Degene die rijdt schiet de bestellingen voor bij onze producenten (tip: neem contant geld mee want niet overal kun je met pin betalen).

Zijn alle bestellingen bij onze producenten verzameld op de zaterdagochtend dan zet degene die gereden heeft dit in kratjes klaar op ons vaste ophaaladres aan de Stationsweg in Wijhe. Alle consumenten ontvangen een app dat de boodschappen klaar staan. We betalen direct (via tikkie) terug aan degene die gereden heeft.

Voedselcoöperatie Eet Lokaal in Wijhe draait vanuit de consumenten. Naast een rijronde eens per zoveel weken verwachten we ook zo af en toe inzet op andere vlakken. Om voorbeelden te noemen; op een evenement aanwezig zijn om flyers uit te delen, post op social media publiceren etc. Dit zal hooguit eens per half jaar voorkomen. Heb je vanuit jouw bijzondere kennis goede adviezen dan zijn die ook erg welkom.